KLM houdt capaciteit nagenoeg gelijk

AMSTELVEEN - Luchtvaartmaatschappij KLM zet zich schrap voor economisch onzekere tijden en stijgende brandstofkosten. De capaciteit ligt komende zomer nauwelijks hoger dan vorig jaar, maakte het bedrijf woensdag bekend.

KLM voegt met Luanda (Angola) en Lusaka (Zambia) twee nieuwe bestemmingen in Afrika toe aan zijn netwerk. Het is de bedoeling dat vanaf mei de Libische hoofdstad Tripoli weer wordt aangedaan.

Verder blijft het bedrijf inzetten op groei in Latijns-Amerika. De capaciteit op het Midden-Oosten daalt met 8 procent, die op Noord-Amerika en Azië blijft vrijwel constant.

Europa

Ook binnen Europa schuift KLM met stoelen, voornamelijk van zuid naar noord. Voor Denemarken en Noorwegen komen er meer beschikbaar, voor Spanje juist minder. In Oost-Europa zoekt KLM de reiziger op door samen te werken met lokale partners.

Air France kent wel een bescheiden groei van de capaciteit, mede door de opening van regionale bases in Marseille, Toulouse en Nice. Van daaruit hoopt het bedrijf beter te kunnen concurreren met prijsvechters, die met goedkope vluchten vanaf kleinere luchthavens veel marktaandeel afsnoepen van de grotere luchtvaartmaatschappijen.

Lees meer over:
KLM

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie