AMSTERDAM - Verscheidene bierbrouwers, waaronder Heineken, hebben interesse getoond in het overnemen van de Oost-Europese bierbrouwer StarBev. Dit verklaren personen bekend met de situatie woensdag.

StarBev, brouwer van het Tsjechische biermerk Staropramen, is momenteel in handen van private equity investeerder CVC Capital Partners en zou zo'n 3 miljard dollar waard zijn.

Europese brouwers die naast Heineken interesse hebben getoond om StarBev over te nemen, zijn zwaargewicht Anheuser-Busch InBev, het Britse SABMiller, het Deense Carlsberg, de Amerikaanse brouwer Molson Coors Brewing, de Japanse brouwer Asahi en andere private equity firma's.

AB InBev heeft het zogenaamde "recht op een eerste bod", aldus de bronnen.

Geen commentaar

Een woordvoerder van Heineken geeft geen commentaar op het bericht. "Wij gaan nooit in op geruchten uit de markt", zegt woordvoerder John-Paul Schuirink.

StarBev opereert onder meer in Bosnie, Bulgarije, Kroatie en Tsjechie, waar de brouwer ook gevestigd is in de hoofdstad Praag. De brouwerij heeft naast het brouwen van Staropramen ook het recht op biermerken als Beck's, Hoegaarden, Lowenbrau en Stella Artois te brouwen en te distribueren.