AMSTERDAM - Logica ligt op koers met de in december aangekondigde ingrepen en voorziet een sterk herstel van de operationele marge in 2012.

De it-dienstverlener verwacht in de Benelux weer winst te maken. Voor Zweden en een outsourcingbedrijf stijgt de winstmarge, voorspelt de it-dienstverlener woensdag.

"De omzetverwachting blijft onzeker maar we liggen op koers om de stappen die we in december aangekondigd hebben uit te voeren", stelt topman Andy Green. "Zelfs in moeilijke marktomstandigheden verwachten we een operationele marge van meer dan 6,5 procent in 2012." Het bedrijf handhaaft zijn verwachting voor de omzetontwikkeling van -2 procent tot +2 procent voor 2012.

Operationele winst

Het Brits-Nederlandse it-bedrijf zag in 2011 de operationele winst met 74 procent dalen tot 55 miljoen Britse pond, van 211 miljoen pond een jaar eerder. De operationele marge zakte daarbij naar 1,4 procent van 5,7 procent in 2010. De resultaten werden geraakt door een reorganisatielast van 93 miljoen euro en geboekte verliezen op contracten van 39 miljoen euro, zoals aangekondigd in december.

De onderliggende aangepaste operationele winst daalde met negen procent naar 247 miljoen pond, van 272 miljoen pond een jaar eerder, terwijl de omzet met drie procent steeg tot 3,9 miljard pond. Deze cijfers komen overeen met de in december verlaagde doelen van een onderliggende aangepaste operationele winst van 240-250 miljoen pond, bij een omzetstijging van ongeveer drie procent.