Duits OM doet huiszoeking bij Philips

HAMBURG - Het Duitse Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag in Hamburg een inval gedaan bij elektronicaconcern Philips. 

Bij de huiszoeking waren tientallen agenten en medewerkers van het OM betrokken, schrijft weekblad Der Spiegel op zijn website.

Het OM zou een 56-jarige medewerker van het Nederlandse bedrijf ervan verdenken twee ambtenaren te hebben gepaaid met uitnodigingen voor een conferentie in Dortmund. Het personeel van Philips zou goed hebben meegewerkt tijdens de inval.

Een woordvoerder van Philips bevestigde woensdag de inval en gaf aan dat het bedrijf volledig meewerkt met de autoriteiten. Hij wilde over de zaak verder geen commentaar geven.

In 2006 werd een soortgelijke huiszoeking gedaan bij Philips Hamburg, waar ongeveer 3000 mensen werken. Tussen 2000 en 2002 zouden Philips-medewerkers huishoudelijke artikelen en dure geschenken aan inkopers van elektronicawinkels hebben gegeven om hen te verleiden tot het plaatsen van orders.

De vestiging in Hamburg speelt ook een rol in het corruptieproces tegen een tweetal Poolse Philips-managers. Tussen Hamburg en de Poolse Philips-vestiging in Katowice zouden gesprekken zijn geveord over het manipuleren van aanbestedingen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie