Licht hoger slot voor Japanse beurs

TOKIO - In Tokio is de beurs dinsdag licht hoger gesloten. De stemming werd gesteund door een sterker dan verwachte groei van de Japanse industriële productie. 

Tegenvallende resultaten van Japanse bedrijven hielden de winst beperkt. De Nikkei eindigde 0,1 procent hoger op 8802,51 punten. De Japanse hoofdgraadmeter boekte daarmee in januari een winst van 4,1 procent. Dat is de sterkste koerswinst in de maand januari sinds 1999.

Op macro-economisch vlak werd bekendgemaakt dat de industriële productie van Japan in december met 4 procent is gestegen. De productiegroei was aanmerkelijk groter dan economen hadden voorspeld.

Het Japanse technologiebedrijf Canon zakte ruim 4 procent na publicatie van de jaarcijfers. Beleggers waren teleurgesteld in de zwakke vooruitzichten die het bedrijf voor het lopende boekjaar afgaf. Fujifilm Holdings verloor 6,9 procent nadat het bedrijf zijn winstverwachting verlaagde.

De andere beurzen in het Verre Oosten gingen dinsdag ook overwegend omhoog. In Hongkong noteerde de Hang Seng 0,6 procent hoger in de middaghandel en in Seoul steeg de Kospi 0,8 procent. In Sydney sloot de All Ordinaries 0,2 procent lager.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie