TOKIO - In Tokio is de beurs maandag opnieuw lager gesloten. De stemming werd gedrukt door een tegenvallend cijfer over de groei van de Amerikaanse economie. Daarnaast werd gewacht op de Europese top, die later op de dag wordt gehouden. De Nikkei eindigde 0,5 procent lager op 8793,05 punten. Het was de derde verliesbeurt op rij.

De Japanse exportbedrijven stonden onder druk als gevolg van de lager dan verwachte groei in de Verenigde Staten. Mitsubishi Electric zakte bijna 15 procent.

Het Japanse ministerie van Defensie kondigde aan voorlopig geen zaken meer met Mitsubishi te zullen doen omdat het bedrijf te hoge prijzen heeft berekend voor zijn diensten.

Hongkong

De andere beurzen in het Verre Oosten gingen maandag ook omlaag. In Hongkong noteerde de Hang Seng 0,8 procent lager in de middaghandel en in Seoul daalde de Kospi 1,2 procent. In Sydney sloot de All Ordinaries 0,3 procent lager.

In China, waar de beurs de afgelopen week gesloten was, noteerde de Shanghai Composite op de eerste handelsdag van het Chinese nieuwjaar 0,7 procent lager.