Miljardenverlies voor AT&T

NEW YORK - Het Amerikaanse telecomconcern AT&T heeft een miljardenverlies geleden in het afgelopen kwartaal, veroorzaakt door hoge kosten rond de mislukte overname van T-Mobile USA en een eenmalige pensioenvoorziening. Dat maakte de onderneming donderdag bekend.

Het verlies in het vierde kwartaal kwam uit op 6,68 miljard dollar (5,1 miljard euro) vergeleken met een winst van 1,09 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Het verlies was veel groter dan verwacht.

A&T liet vorige maand al weten dat de overname van T-Mobile USA, voor een bedrag van 39 miljard dollar, was afgeblazen. Het bedrijf moest hiervoor een last in de boeken zetten van 4 miljard dollar. De overname stuitte op verzet van toezichthouders in de Verenigde Staten.

De telecomgigant behaalde een omzet in het afgelopen kwartaal van 32,5 miljard dollar. In het vierde kwartaal van 2010 was dit 31,95 miljard dollar. AT&T, na Verizon de grootste mobiele provider in de VS, haalde in het vierde kwartaal 717.000 nieuwe mobiele abonnees binnen. Dat was boven verwachting.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie