NEW YORK - Het Amerikaanse telecomconcern AT&T heeft een miljardenverlies geleden in het afgelopen kwartaal, veroorzaakt door hoge kosten rond de mislukte overname van T-Mobile USA en een eenmalige pensioenvoorziening. Dat maakte de onderneming donderdag bekend.

Het verlies in het vierde kwartaal kwam uit op 6,68 miljard dollar (5,1 miljard euro) vergeleken met een winst van 1,09 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Het verlies was veel groter dan verwacht.

A&T liet vorige maand al weten dat de overname van T-Mobile USA, voor een bedrag van 39 miljard dollar, was afgeblazen. Het bedrijf moest hiervoor een last in de boeken zetten van 4 miljard dollar. De overname stuitte op verzet van toezichthouders in de Verenigde Staten.

De telecomgigant behaalde een omzet in het afgelopen kwartaal van 32,5 miljard dollar. In het vierde kwartaal van 2010 was dit 31,95 miljard dollar. AT&T, na Verizon de grootste mobiele provider in de VS, haalde in het vierde kwartaal 717.000 nieuwe mobiele abonnees binnen. Dat was boven verwachting.