Orderboek Lockheed Martin naar recordniveau

BETHESDA - Het Amerikaanse defensieconcern Lockheed Martin, producent van de F-35 Joint Strike Fighter (JSF), heeft in het vierde kwartaal van 2011 een lagere winst en omzet behaald. De orderontvangst steeg echter naar een recordniveau.

Dat maakte Lockheed donderdag bekend.

De nettowinst uit voortgezette activiteiten daalde met 15 procent tot 698 miljoen dollar (531 miljoen euro). De omzet zakte met circa 5 procent tot 12,2 miljard dollar. De orderontvangst steeg met bijna 20 miljard dollar tot bijna 81 miljard dollar.

Volgens Lockheed zal het sterke orderboek ervoor zorgen dat het bedrijf dit jaar de bezuinigingen op het Amerikaanse defensiebudget kan compenseren. De Verenigde Staten zijn van plan de komende 10 jaar de uitgaven aan defensie met bijna 500 miljard dollar te verlagen.

JSF

Lockheed gaf verder aan dat de ontwikkeling van de JSF verdergaat in samenwerking met het Pentagon. Het concern verwacht dat het Pentagon vasthoudt aan de doelstelling voor een aanschaf van 2443 toestellen.

Over heel 2011 behaalde 's werelds grootste defensieconcern een winst van 2,67 miljard dollar op een omzet van 46,5 miljard dollar. Lockheed rekent voor 2012 op een omzet van 45 tot 46 miljard dollar.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie