SAP verwacht winstgroei na recordjaar

WALLDORF - Het Duitse SAP, 's werelds grootste producent van bedrijfssoftware, verwacht dat de winst en omzet dit jaar verder zullen toenemen van de recordniveaus die vorig jaar werden bereikt. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.

''We hebben het tij mee en denken dat het sterke momentum aanhoudt in 2012'', zeggen Bill McDermott en Jim Hagemann Snabe. Zij vervullen samen de rol van bestuursvoorzitter. SAP maakte op 13 januari al de voorlopige vierdekwartaalresultaten bekend.

SAP haalde in 2011 een nettowinst van 3,37 miljard euro, 23 procent meer dan de 2,74 miljard euro in 2010. De operationele winst bedroeg 4,71 miljard euro in vergelijking met 4 miljard euro een jaar eerder. Voor dit jaar verwacht het bedrijf een operationele winst van 5,05 à 5,25 miljard euro.

Omzet

De omzet uit de verkoop van software en bijbehorende diensten kwam, op basis van constante valutakoersen, uit op 11,32 miljard euro tegen 9,79 miljard euro in 2010. SAP verwacht dat deze omzet dit jaar met 10 tot 12 procent zal stijgen dit jaar.

''SAP draaide uitzonderlijk goed in 2011 en overtrof onze verwachtingen voor zowel de omzet als de winst'', zegt financieel directeur Werner Brandt. Hij acht het goed mogelijk dat de omzet in 2015 hoger uitkomt dan de doelstelling van 20 miljard euro.

Lees meer over:
sap

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie