TOKIO - In Tokio is de beurs maandag nagenoeg onveranderd gesloten. Beleggers bleven voorzichtig in afwachting van de uitkomsten van de onderhandelingen tussen Griekenland en de banken over de afschrijving van de Griekse schulden. De Nikkei eindigde 0,46 punt lager op 8765,90 punten.

Beleggers keken ook vooruit naar het rentebesluit van de Japanse centrale bank op dinsdag. Een wijziging van het zeer lage renteniveau wordt daarbij niet verwacht. Wel zal aandacht uitgaan naar de economische voorspellingen van de Bank of Japan.

De Japanse camerafabrikant Olympus steeg ruim 8 procent. De beurs van Tokio liet weten dat het bedrijf, dat in oktober vorig jaar werd getroffen door een fraudeschandaal, zijn beursnotering kan behouden.

De omzetten op de Japanse beurs waren laag aangezien veel beurzen in het Verre Oosten gesloten bleven vanwege de viering van het Chinese Nieuwjaar. In Hongkong en Shanghai zijn de beurzen tot en met woensdag gesloten. In Zuid-Korea gaat de handel op woensdag weer van start. In Australië, waar de beurs maandag wel open was, eindigde de All Ordinaries 0,4 procent lager.