AMSTERDAM - ING past zijn scenario voor de desinvestering van de verzekeringsactiviteiten in Europa en Azië aan, vanwege de onzekere economische situatie op de financiële markten. Dat werd donderdag bekendgemaakt.

ING was van plan de activiteiten door middel van twee beursgangen af te splitsen. Een voor de Amerikaanse delen en een voor de Europese en Aziatische delen. ''ING gaat andere opties bekijken voor zijn Aziatische verzekerings- en vermogensbeheeractiviteiten'', aldus het financiële concern donderdag.

''De opties waar we naar kijken kunnen niet in details worden toegelicht'', aldus topman Jan Hommen van het concern die ook aangaf dat er hard wordt gewerkt om te voldoen aan de deadline van eind 2013, wanneer ING de verzekeringsactiviteiten moet hebben verkocht of naar de beurs hebben gebracht.

Zelfstandige toekomst

De voorbereidingen voor een zelfstandige toekomst van de Europese verzekeringsactiviteiten van ING blijven intact, inclusief een mogelijke beursgang. Het scenario van een beursgang van de Amerikaanse tak eveneens.

Op de Amsterdamse beurs werd het bericht van ING positief ontvangen, het aandeel noteerde in de ochtendhandel zo'n 2,7 procent in de plus.