AMSTERDAM – De beroemde belegger Warren Buffett weet wie hem gaat opvolgen als voorzitter van Berkshire Hathaway: zijn zoon Howard Buffett.

Dat zal Warren zondag bekendmaken in het programma ’60 Minutes’ op CBS, waarvan nu al een preview op de website staat.

De 81-jarige Warren Buffett is grootaandeelhouder en bestuursvoorzitter van zijn beleggingsvehikel Berkshire Hathaway. Eerder ontvouwde hij een plan dat voorziet in zijn opvolging als superbelegger. Daarvoor zijn in zijn visie minstens drie mensen nodig.

Zoon Howard gaat akkoord met de functie van voorzitter. Het gaat om een niet-uitvoerende functie, zodat Howard zich niet met de inhoudelijke strategie hoeft in te laten. Beleggers Todd Coombs en Ted Weschler zullen zich bezig gaan houden met de zoektocht naar interessante investeringen.

Boerderij

Howard wil namelijk op zijn boerderij blijven werken. Hij zit liever op een grote machine op het land tussen de maïs en sojabonen dan in een maatpak in de bestuurskamer.

Warren noemt het toevoegen van zijn zoon aan Berkshire een ‘extra laag van bescherming’ tegen opvolgers die scherp zouden afwijken van de huidige strategie van de investeringsmaatschappij.

Overigens is het nog lang niet zover. De beleggingsgoeroe is ondanks zijn leeftijd niet van plan snel een stapje terug te doen. “Hij zal pas vertrekken als hij onder de grond ligt.”