AMSTERDAM - Randstad heeft de omzet in oktober 2011 autonoom met 5 procent zien groeien of 19 procent per werkdag. Dat meldt de onderneming vrijdag in aansluiting op de tweedaagse analisten- beleggersbijeenkomst in Diemen.

In november van dit jaar zet de trend van oktober weliswaar door, met dit verschil dat er sprake is van een graduele vertraging. Het bedrijf herhaalt daarin de doelstelling een marge voor de winst voor aftrek van rente, belastingen en amortisatie (EBITA) te realiseren van 5 procent tot 6 procent door de cyclus heen.

In Noord-Amerika kwam de groei van de omzet per werkdag uit op 11 procent. Eerder dit jaar versterkte Randstad zijn positie in de VS met de overname van SFN Group.

De uitzendonderneming verwacht dat de kostenbasis in het vierde kwartaal gelijk zal zijn. Wel verwacht Randstad de komende maanden 20 miljoen euro eenmalige kosten te moeten boeken in verband met kostenaanpassingen in regio's waar de groei onder de verwachting is gebleven. Randstad noemt in dit verband geen voorbeelden.