NEW YORK - De belangrijkste Amerikaanse beurzen zijn donderdag verdeeld gesloten.

Beleggers in New York maakten zich op voor een belangrijk banencijfer dat vrijdag naar buiten wordt gebracht. Ook namen ze wat gas terug na de sterke beursrally van woensdag.

De Dow-Jonesindex sloot 0,2 procent lager op 12.020,03 punten. De breed samengestelde S&P 500-index zakte eveneens 0,2 procent tot 1244,59 punten terwijl schermenbeurs Nasdaq 0,2 procent hoger noteerde op 2626,20 punten.

Woensdag reageerde Wall Street nog euforisch op een gezamenlijke actie van wereldwijde centrale banken op de geldmarkt. De Dow-Jonesindex zette zelfs de sterkse dagprestatie neer sinds maart 2009.

Banenrapport

''We zijn met ons hoofd nu al bij het banenrapport van vrijdag'', aldus een handelaar tegen persbureau Reuters. De financiële sector, een dag eerder nog fors hoger, leverde weer wat terrein in.

Boekenverkoper Barnes & Noble kelderde bijna 17 procent, nadat het een kwartaalverlies bekendmaakte. Yahoo wist de schijnwerpers eveneens op zich gericht, in positieve zin. Het aandeel klom 3,3 procent na berichten dat de private investeerders Blackstone Group en Bain Capital, samen met Aziatische partners, een bod op het internetbedrijf aan het voorbereiden zijn.

De euro was 1,3460 dollar waard, tegen 1,3460 dollar aan het eind van de Europese beurshandel donderdag. De prijs van Amerikaanse olie daalde 0,4 procent tot 100,01 dollar per vat.