Saab vraagt bescherming voor Brits onderdeel

ZEEWOLDE - Het Britse onderdeel van de Zweedse autofabrikant Saab heeft bij het Brits hooggerechtshof bescherming gevraagd tegen schuldeisers. Dat meldde moederbedrijf Swedish Automobile dinsdag.

Saab wil het onderdeel beschermen totdat de fondsen die nodig zijn voor de doorstart van het bedrijf rond zijn. Een curator neemt de leiding van het Britse bedrijfsonderdeel over.

Swedish Automobile ontving eerder een voorwaardelijke toezegging van het Chinese autobedrijf Youngman voor de betaling van de lonen bij Saab en de voortzetting van de activiteiten bij het Britse deel van de Zweedse autoproducent. De daarbij behorende middelen zijn echter nog niet binnen.

Productie

Het Zweedse deel van Saab geniet al langere tijd bescherming tegen schuldeisers. Door geldproblemen ligt de productie van het bedrijf al maanden stil. Vorige week bleek nog dat het personeel de lonen over november niet op tijd betaald kreeg.

Saab wacht op geld van de Chinese bedrijven Pang Da en Youngman, die het bedrijf voor 100 miljoen euro willen overnemen. Voormalig Saab-eigenaar General Motors bemoeilijkt echter de zaak. De Amerikaanse autofabrikant wil geen technologie meer leveren aan Saab als dat bedrijf in Chinese handen komt.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie