Belgisch begrotingsakkoord helpt rente niet

BRUSSEL - Het Belgische begrotingsakkoord met daarin bezuinigingen van ruim 11 miljard euro over 2012, dat zaterdag werd gesloten, lijkt de financiële markten nog niet gerust te stellen.

De rente op Belgische staatsleningen met een looptijd van 10 jaar bleef maandag staan rond het recordniveau van 5,93 procent dat vrijdag werd bereikt.

De rente begon maandag op een licht lager niveau, maar steeg snel weer richting de recordstand van vrijdag. De rente schommelde maandagmorgen rond de 5,9 procent, en stond rond 10.15 uur op 5,92 procent.

Rating

Het begrotingsakkoord van zaterdag kwam een dag nadat kredietbeoordelaar Standard & Poor's de rating van België met een stap had verlaagd naar AA.

Beoogd premier Elio di Rupo, die hoopt binnen enkele dagen een kabinet te kunnen presenteren, staat maandag direct voor een eerste echte test op de financiële markten. De Belgische schatkist probeert dan langlopende staatsleningen te veilen ter waarde van 1 à 2 miljard euro.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie