Conflict kost Qantas paar honderd miljoen

SYDNEY - Het slepende geschil met de vakbonden, dat de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas ertoe bracht zijn vloot eind oktober een week aan de grond te houden, heeft de luchtvaartmaatschappij 194 miljoen Australische dollar (circa 144 miljoen euro) gekost. 

Dat heeft Qantas maandag gemeld. In de eerste helft van het gebroken boekjaar die tot 31 december loopt, komt de winst naar schatting uit op 140 tot 190 miljoen dollar, verwacht Qantas. Een jaar geleden bedroeg de winst over die periode nog 417 miljoen dollar.

De terugval in de winst wordt veroorzaakt door de reeks stakingen en het aan de grond houden van de vloot, maar ook door de hoge brandstofprijzen. Het besluit eind oktober een week lang geen vluchten uit te voeren, kostte de luchtvaartmaatschappij 70 miljoen.

Volgens een krantenbericht zou Qantas de plannen voor het opzetten van een budgetmaatschappij in Azië op de lange baan willen schuiven gezien de onzekere economische situatie. Die plannen leidden tot het conflict met de bonden.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie