TOKIO - In Tokio is de beurs vrijdag nipt lager geëindigd. De onzekerheid over de aanpak van de schuldencrisis in Europa hield beleggers langs de zijlijn. De Nikkei sloot 0,1 procent lager op 8160,01 punten.

De Japanse camerafabrikant Olympus eindigde 8,6 procent hoger en liet daarmee voor de vierde dag op rij een stijging zien. Voormalig topman Tsuyoshi Kikukawa diende vrijdag zijn ontslag in. Kikukawa was in verband met het omvangrijke fraudeschandaal bij Olympus al afgetreden als bestuursvoorzitter, maar maakte nog deel uit van de raad van bestuur. Twee andere voormalige kopstukken die in opspraak zijn geraakt, hebben eveneens besloten de firma te verlaten.

De financiële markten reageerden nauwelijks op Japanse inflatiecijfers over oktober. De consumentenprijzen daalden, zoals door economen verwacht, met 0,1 procent.

De andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten gingen vrijdag ook omlaag, onder aanvoering van de energieproducenten en banken. In Sydney daalde de All Ordinaries 1,4 procent en de Hang Seng in Hongkong verloor 1,3 procent in de middaghandel. De Kospi in Seoul zakte 1 procent.