LONDEN - Dixons, een van de grootste elektronicaketens in Europa, heeft het verlies in het eerste half jaar zien oplopen doordat consumenten de hand op de knip hielden. Het concern zegt wel marktaandeel gewonnen te hebben van concurrenten die het nog slechter deden.

Het verlies van de Britse groep kwam over de eerste jaarhelft uit op 25,3 miljoen pond (29 miljoen euro), vergeleken met 6,9 miljoen pond in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet in het tweede kwartaal daalde met 3 procent, na een afname van 7 procent in het voorgaande kwartaal. De resultaten werden vooral gedrukt door verslechterde marktomstandigheden in Griekenland en Italië.

Consumentenvertrouwen

Het consumentenvertrouwen heeft volgens Dixonstopman John Browett een flinke knauw gekregen van de Europese schuldencrisis. Maar de situatie is niet zo ernstig als bij de vorige financiële crisis in 2008. ''Mensen zijn wat voorzichtiger. Het heeft wel invloed op onze verkopen, maar desastreus is het niet'', aldus Browett.

De Britse groep heeft, afgezien van de naam Dixons, overigens niets te maken met de Nederlandse Dixonswinkels. Die zijn in handen van moederbedrijf Dexcom.