Calgonfabrikant beboet voor prijsafspraken

FRANKFURT - Reckitt Benckiser, producent van onder meer het schoonmaakmiddel Cillit Bang en wasverzachter Calgon, heeft in Duitsland een boete gekregen van 24 miljoen euro.

Het bedrijf is bestraft voor het maken van verboden prijsafspraken met concurrent Henkel. Dat heeft de Duitse mededingingsautoriteit woensdag bekendgemaakt.

Volgens de kartelwaakhond hoeft Henkel geen boete te betalen, omdat het bedrijf melding heeft gemaakt van de prijsafspraken.

''De twee bedrijven hebben jarenlang de prijzen gecoördineerd verhoogd. Consumenten hebben hier te veel voor betaald'', aldus Andreas Mundt, hoofd van de mededingingsautoriteit.

De bedrijven hadden afspraken gemaakt over prijsverhogingen van producten als Cillit Bang, Bref, Vanish Oxi Action en Sil. Ook waren de twee gezamenlijk overeengekomen om de verpakkingen van de vaatwastabletten Calgonit en Somat te verkleinen. Het kartel was actief van 2005 tot 2007.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie