ZWOLLE - Buizen- en leidingproducent Wavin heeft een ongevraagd overnamebod ontvangen van het Mexicaanse bedrijf Mexichem. Dat meldde Wavin dinsdag. Het is niet bekend hoe hoog het bod is.

Mexichem, een producent van onder meer plastic buizen, wil alle uitstaande aandelen Wavin opkopen. Het bestuur van Wavin zal het indicatieve en niet-bindende bod goed bestuderen en zal daarbij kijken naar de zin, voordelen en gevaren van een zakelijke combinatie met Mexichem, aldus het bedrijf in een verklaring.

Het nieuws kreeg een zeer warm onthaal aan het Damrak. Rond 12.00 uur stond het aandeel Wavin ruim 60 procent in de plus, op 6,35 euro.

Financieel adviseur

Wavin heeft Bank of America Merrill Lynch in de arm genomen als financieel adviseur en advocatenkantoor Stibbe voor juridisch advies.

Wavin liet verder weten dat de raad van commissarissen heeft besloten dat president-commissaris Rene Kottman, die ook voorzitter is van de raad van commissarissen van Delta Lloyd, niet zal participeren in de onderhandelingen. Delta Lloyd heeft indirect een belang in Wavin.

Wavin telt circa 6400 werknemers en is actief in 26 Europese landen. De omzet kwam in 2010 uit op meer dan 1,2 miljard euro. Mexichem heeft meer dan 10.000 werknemers in dienst. Het bedrijf had in 2010 een omzet van meer dan 3 miljard dollar.