AMSTERDAM - Saab, dochter van Swedish Automobile, heeft vrijdag informatie verstrekt aan General Motors over de overnamegesprekken met twee Chinese investeerders. Dat zei topman Victor Muller vrijdag tegen Dow Jones Nieuwsdienst. 

GM dreigde eerder deze week de overname te blokkeren. De gesprekken met Pang Da en Youngman Lotus over een nieuwe eigendomsstructuur gaan ondertussen door, benadrukte Muller.

De Chinese bedrijven tekenden twee weken geleden een intentieverklaring voor overname van honderd procent van de aandelen in Saab voor honderd miljoen euro.

GM is voormalig eigenaar van Saab en in het bezit van de technologie waarop de Saab-modellen zijn gebaseerd.

Technologie

Het Amerikaanse bedrijf zei maandag dat Saab niet langer gebruik mag maken van zijn technologie als de verkoopplannen doorgaan. Die beslissing zou kunnen betekenen dat de verkoop niet doorgaat.

Victor Muller zegt dat Swedish Automobile met de Chinese investeerders nu probeert om een nieuwe eigendomsstructuur te vinden die acceptabel is voor GM.

"We versturen een informatiepakket aan GM en we zullen de terugkoppeling van hen moeten afwachten voordat we iets weten", zei Muller zonder verdere details te verschaffen.