DOWNERS GROVE - Het Amerikaanse voeding- en drankenconcern Sara Lee voert exclusieve onderhandelingen over de verkoop van EuroDough aan Sagard.

Dit Franse investeringsfonds heeft een bod uitgebracht van 115 miljoen euro, aldus het moederbedrijf van Douwe Egberts maandag.

EuroDough is marktleider in Europa wat betreft deegwaren in de koelvakken van supermarkten. Het hoofdkantoor staat in Frankrijk met bijkantoren in Nederland, België, Denemarken, Italië, Duitsland, Portugal en Zweden. In totaal werken daar circa 430 mensen. EuroDough haalde in het gebroken boekjaar 2010/2011 een omzet van 184 miljoen euro.

Sara Lee maakte maandag ook bekend een akkoord te hebben bereikt over de verkoop van zijn deegactiviteiten in Spanje en Portugal. In augustus deed het bedrijf deze activiteiten in de Verenigde Staten al van de hand.

Sara Lee maakt zich op voor een opsplitsing in twee zelfstandige bedrijven, waarvan een zich op de Noord-Amerikaanse vleesmarkt richt en de ander op de internationale koffie- en theemarkt.