AMSTERDAM - De website met dagelijkse aanbiedingen Groupon heeft de uitgifteprijs voor zijn beursgang in de VS vastgesteld op twintig dollar per aandeel. Dit bovenop de eerder afgegeven bandbreedte van zestien dollar tot achttien dollar per aandeel.

Het bedrijf plaatste 35 miljoen Klasse A aandelen. Dat is vijf miljoen meer dan gepland. Het bedrijf zal naar verwachting vanaf vrijdag verhandelbaar zijn aan de Nasdaq onder het symbool GRPN.

De beurswaarde van Groupon komt daarmee uit op 12,66 miljard dollar. Bij bekendmaking van de plannen voor een beursgang werd uitgegaan van vijftien miljard dollar tot twintig miljard dollar. Er wordt verwacht dat Groupon het goed zal doen op de beurs vanwege de grote aanvraag naar de aandelen en het beperkte aanbod; slechts 5,5 procent van de aandelen worden uitgegeven.

Stijging

Als het aandeel Groupon bij zijn debuut op de beurs stijgt is dat de eerste keer sinds C&J Energy Services in juli naar de beurs ging. Sindsdien hebben enkel bedrijven met een lager dan verwachte uitgifteprijs een koersstijging laten zijn op hun eerste handelsdag.

De beursgang wordt uitvoerig in de gaten gehouden door bankiers en bedrijven die op korte termijn van plan zijn ook de gang naar de beurs te maken.

Naar verwachting volgen website Angie's List en online game-ontwikkelaar Zynga op korte termijn. In september zijn er geen bedrijven naar de beurs gegaan in de Verenigde Staten. Augustus en oktober kende elk slechts twee beursgangen.