ROCHESTER - De Amerikaanse producent van onder meer fotoapparatuur Eastman Kodak heeft in het derde kwartaal een nettoverlies geleden van 222 miljoen dollar (161 miljoen euro). Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

Het verlies is ruim vier keer zo groot als in dezelfde periode vorig jaar.

Kodak kampt met grote financiële problemen en liet een maand geleden weten dat het een gespecialiseerd advocatenkantoor in de arm heeft genomen om te helpen bij een grote herstructurering.

Die moet de onderneming die ooit een icoon was in de fotografie weer winstgevend maken. Sinds de opkomst van de digitale camera verliest Kodak snel terrein op buitenlandse concurrenten.

Omzet

De omzet kwam uit op 1,46 miljard dollar. Dat is een daling met 17 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat komt deels doordat vorig jaar een eenmalige licentiebetaling bijdroeg aan de inkomsten. Kodak probeert koortsachtig geld in het laatje te brengen door zijn patenten te gelde te maken door middel van nieuwe licentiedeals.

Voor het gehele boekjaar voorziet Kodak een omzet tussen de 6,3 en 6,4 miljard dollar. Daarmee is het bedrijf voorzichtiger dan eerder dit jaar, toen het rekende op een omzet tussen de 6,4 en 6,7 miljard dollar. Ook voorspelt het concern een groter verlies uit doorlopende activiteiten dan eerst.