YOKOHAMA - De Japanse Autofabrikant Nissan heeft zijn winstverwachting voor het lopende boekjaar naar boven bijgesteld, maakte de onderneming woensdag bekend.

Voor het hele boekjaar komt de winst naar verwachting uit op 290 miljard yen. Eerder ging Nissan uit van 270 miljard yen. ''Ondanks de nadelige valutabewegingen, verscheidene natuurrampen en de beweeglijke wereldeconomie, blijven wij op koers liggen om een aanzienlijke winst te boeken'', aldus Nissan-topman Carlos Ghosn in een toelichting.

Het concern behaalde over de eerste 6 maanden een nettowinst van 183,4 miljard yen (1,6 miljard euro), een daling van 12 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat was vooral het gevolg van de verwoestende aardbeving in Japan van afgelopen maart en de dure yen.

De hogere winstverwachting kwam nadat concurrent Honda eerder deze week zijn voorspellingen voor de winst en autoverkopen voor dit jaar had ingetrokken. Dat had te maken met de onzekerheden op de valutamarkt en de overstromingen in Thailand.

Nissan is voor 43,4 procent in handen van het Franse Renault.