Honda trekt winstverwachting in

TOKIO - De Japanse autofabrikant Honda heeft zijn verwachtingen voor de winst en autoverkopen voor dit jaar ingetrokken wegens de onzekerheden op de valutamarkt en de overstromingen in Thailand. Dat heeft de onderneming maandag bekendgemaakt.

Onder de Japanse autofabrikanten werd Honda dit jaar het zwaarst getroffen door zowel de verwoestende aardbeving in Japan en de huidige overstromingen in Thailand.

Het concern zag de winst in het afgelopen kwartaal met ruim twee derde in elkaar storten tot 52,5 miljard yen, omgerekend 495 miljoen euro. Dat was beneden de verwachtingen van analisten. De omzet daalde met 16 procent tot 1,9 biljoen yen.

Vertraging

De resultaten werden vooral gedrukt doordat de productie vertraging opliep door een gebrek aan onderdelen. Ook de dure yen speelde het concern parten. Dat maakt de auto's van Honda duurder en minder concurrerend in het buitenland.

Het concern maakte eerder deze maand plannen bekend om de export vanuit de thuisbasis het komende decennium te halveren als gevolg van de dure yen.

Honda verkoopt wereldwijd de meeste auto's in de Verenigde Staten. De onderneming kampt al tijden met moordende concurrentie met concerns als het Zuid-Koreaanse Hyundai en het Japanse Nissan.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie