LANGBROEK - Oprichter en naamgever Jan Aalberts stapt op als bestuursvoorzitter van Aalberts Industries. 

De industrieel toeleverancier komt na de algemene aandeelhoudersvergadering (ava) op 26 april volgend jaar onder leiding van Wim Pelsma, die nu operationeel directeur is. Dat maakte het bedrijf maandag bekend.

Pelsma werkt al sinds 1999 bij Aalberts en werd in 2008 benoemd in zijn huidige functie. ''Jaren geleden dacht ik al: hij kan er wel eens een zijn voor de toekomst'', aldus Jan Aalberts tegen het ANP.

Overnames

Hij richtte het bedrijf in 1975 op en deed in de bijna 4 daarop volgende decennia tientallen overnames. Gezien de leeftijd van Aalberts, die werd geboren op 23 december 1939, vroeg de buitenwereld zich al jaren af wie hem op zou volgen als bestuursvoorzitter.

Aalberts behoudt zijn functie van 'president' en ''zal zich richten op zaken die buiten het terrein van de dagelijkse leiding gelegen zijn.''

''Het gaat om continuïteit en stabiliteit'', aldus Aalberts. ''Met dat eerste bedoel ik dat het niet om één man draait, met het tweede dat ik nog niet weg ben.'' Aalberts zal onder meer betrokken blijven bij grote overnames en bij gesprekken tussen Aalberts Industries en zijn banken.

Na de ava in april zal de directie bestaan uit Wim Pelsma (voorzitter), John Eijgendaal (financieel directeur) en Jan Aalberts (president).