UBS-baas wil duidelijkheid definitieve benoeming

AMSTERDAM - Interim-topman Sergio Ermotti van de Zwitserse bank UBS wil voor 15 december duidelijkheid over zijn positie binnen de bank.

Als hij voor die datum niet wordt benoemd als definitieve opvolger van Oswald Grübel, stapt hij zeer waarschijnlijk op. Dat schrijft de Zwitserse krant Der Sonntag.

Ermotti nam in september het roer over van Grübel, die opstapte naar aanleiding van een groot fraudeschandaal waarbij het concern 2,3 miljard dollar (1,7 miljard euro) verloor.

Een anonieme bron zegt in Der Sonntag dat als het bestuur van de bank niet voor 15 december een nieuwe topman heeft benoemd, dat erop zou wijzen dat UBS op zoek is naar een kandidaat buiten het bedrijf.

Topman

Bestuursvoorzitter Kaspar Villiger liet eerder weten hij in Ermotti de ideale topman te zien, al maakte hij ook bekend dat de zoektocht naar een nieuwe CEO zes maanden kan duren.

Op 17 november organiseert de Zwitserse bank een investeerdersdag. Verwacht wordt dat UBS naast zijn nieuwe strategie ook een nieuwe topman zal presenteren.

Lees meer over:
UBS

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie