AMSTERDAM - Groupon overweegt om de prijs van de aandelen te verhogen, nu het ernaar uitziet dat de interesse van beleggers weer groeit.

Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen bij het bedrijf.

De Amerikaanse advertentiesite liet vorige week nog weten een bedrag van 540 miljoen dollar (392 miljoen euro) te willen ophalen door een deel van de aandelen naar de beurs te brengen. Het zou van plan zijn om 30 miljoen aandelen te verkopen voor een bedrag van tussen de 16 en 18 dollar per aandeel.

Het bedrijf zou nu overwegen de prijs van de aandelen te verhogen en de documenten die de website voor de beursgang heeft ingediend worden volgende week aangepast.

Beursgang

Volgens Bloomberg zal Groupon slechts 4,7 procent van de aandelen aan het publiek verkopen. Dat is minder dan elk andere beursgang van een Amerikaanse internetbedrijf.

De onderneming uit Chicago vroeg in juni in New York een beursnotering aan en verwachtte toen met de beursgang 25 tot 30 miljard dollar op te halen.Analisten twijfelen over de waarde van Groupon omdat het bedrijf de afgelopen maanden tegenvallende resultaten bekendmaakte.

Toch lijkt het er op dat alle aandelen verkocht zullen worden, zegt een analist die aanwezig was op de investeerdersconferentie van Groupon vrijdag. "Ondanks de recente kritiek, vertelt het bedrijf een goed verhaal”, aldus Brett Harriss, een analist bij Gabelli & Co.