AUBURN HILLS - De Amerikaanse autofabrikant Chrysler heeft in het derde kwartaal een nettowinst geboekt van 212 miljoen dollar. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

De omzet groeide met bijna een vijfde tot 13,1 miljard dollar.

In dezelfde periode vorig jaar werd nog een nettoverlies geleden van 84 miljoen dollar. In het tweede kwartaal van dit jaar kwam Chrysler, dat onder meer ook de merken Dodge en Jeep voert, onder de streep 370 miljoen dollar tekort.

Voor het gehele jaar verwacht Chrysler een omzet van boven de 55 miljard dollar en een nettowinst van 600 miljoen dollar. Eerder ging de onderneming nog uit van een winst tussen de 200 en 500 miljoen dollar.

Fiat

Chrysler profiteert naar eigen zeggen nog altijd van de samenwerking met Fiat. Het bedrijf, dat 2 jaar geleden failliet ging, maakte een doorstart onder de vleugels van zijn Italiaanse branchegenoot en met steun van de Amerikaanse overheid.

Pas in het eerste kwartaal van dit jaar kroop Chrysler voor het eerst uit de rode cijfers. Fiat kocht afgelopen zomer de Amerikaanse overheid uit en werd meerderheidsaandeelhouder.