Dow Chemical profiteert van opkomende markten

MIDLAND - Dow Chemical, het grootste chemieconcern van de Verenigde Staten, heeft in het derde kwartaal geprofiteerd van de groei in opkomende markten en van hogere verkoopprijzen. Dat bleek uit donderdag bekendgemaakte resultaten.

De nettowinst steeg van 512 miljoen dollar in het derde kwartaal van 2010 naar 815 miljoen dollar (580,7 miljoen euro). De omzet klom met 17 procent tot 15,1 miljard dollar.

Dow verhoogde zijn verkoopprijzen met 17 procent. Daarmee werd een stijging van 1,7 miljard dollar van de kosten voor grondstoffen en energie gecompenseerd.

Bestuursvoorzitter Andrew Liveris zei in een toelichting dat Dow ''de vruchten heeft geplukt van investeringen in opkomende markten, waar de economie harder groeit dan in ontwikkelde gebieden waar het economische herstel haperde''.

Lagere verkoopvolumes in de VS en Europa werden goedgemaakt in Latijns-Amerika en Azië. Dow verkocht 10 tot 12 procent meer producten in China, India en Brazilië.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie