CSM schrapt 500 banen

DIEMEN - De reorganisatie die producent van melkzuur en leverancier van bakkerij-ingrediënten CSM zal inzetten, heeft een verlies van 500 banen als gevolg.

Dat bleek donderdag bij de presentatie van de cijfers over het derde kwartaal. CSM, dat eerder deze maand een winstwaarschuwing afgaf, sprak van een ''significant zwakkere consumentenvraag in de meeste markten''.

Het bedrijf meldde een fors lager bedrijfsresultaat (ebita) bij een iets hogere omzet. De ebita kwam uit op 28,3 miljoen euro, tegen 53,3 miljoen in het derde kwartaal van 2010. De omzet bedroeg 784,8 miljoen euro. Vorig jaar was dat nog 783,7 miljoen euro.

Bij de winstwaarschuwing op 10 oktober gaf het bedrijf aan een ebita voor eenmalige kosten over het derde kwartaal te verwachten van circa 30 miljoen euro. Het resultaat kwam uit op 30,3 miljoen euro tegen 56,7 miljoen euro een jaar eerder.

CSM liet zich toen niet concreet uit over het vierde kwartaal. Donderdag liet het bedrijf weten in de rest van dit jaar geen verbetering van de marktomstandigheden te verwachten.

Lees meer over:
csm

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie