Meer omzet en winst voor Boeing

CHICAGO - De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft in het derde kwartaal de omzet met 4 procent weten op te voeren tot 17,7 miljard dollar (12,7 miljard euro). De nettowinst steeg met bijna een derde tot 1,1 miljard dollar. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.

Het afgelopen kwartaal kreeg Boeing orders binnen ter waarde van 26 miljard dollar. Daardoor dikte de orderportefeuille aan tot 332 miljard dollar. De onderneming zag in de resultaten voldoende aanleiding de winstverwachting voor heel 2011 te verhogen.

Boeing leverde in het afgelopen kwartaal na een lange vertraging de eerste 787 Dreamliner aan de Japanse luchtvaartmaatschappij All Nippon Airways. Ondanks de vele tegenslagen bij de ontwikkeling en productie zijn de verwachtingen rond de jongste telg uit de Boeing-familie hooggespannen. Niet eerder kreeg het bedrijf zo veel orders voor een toestel nog voordat het eerste exemplaar de fabriek verliet.

De Dreamliner heeft woensdag zijn eerste commerciële vlucht gemaakt.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie