SAP handhaaft prognoses voor softwareverkoop

WALLDORF - Het Duitse SAP, het grootste softwarebedrijf van Europa, rekent voor dit jaar op een recordomzet uit de verkoop van software en dienstverlening. Dat bevestigde SAP woensdag bij de publicatie van de cijfers over het derde kwartaal.

SAP verwacht dat de omzet uit de verkoop van software en diensten aan de bovenkant van de verwachte groeiprognose van 10 tot 14 procent zal uitkomen.

In 2010 bedroeg de omzet 9,87 miljard euro. SAP denkt nu dat de omzet uit zijn hoofdactiviteit voor het eerst de grens van 10 miljard euro zal slechten. De operationele winst moet dit jaar uitkomen op 4,45 tot 4,65 miljard euro, aldus SAP.

In het derde kwartaal kwam de operationele winst uit op 1,13 miljard euro, een stijging van 23 procent. De totale groepsomzet bedroeg 3,4 miljard euro, waarvan 2,7 miljard euro uit de verkoop van software en diensten. SAP liet weten te overwegen een aandeleninkoopprogramma te beginnen.

Oracle

De nettowinst steeg tot 1,25 miljard euro van 500 miljoen euro een jaar eerder. SAP hoefde afgelopen kwartaal minder geld opzij te zetten voor schadeclaims in de rechtszaak die is aangespannen door de Amerikaanse concurrent Oracle tegen het bedrijf.

Oracle beschuldigde SAP van diefstal van informatie en schending van patenten.

Lees meer over:
sap

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie