FRANKFURT - Deutsche Bank, het grootste bankconcern van Duitsland, heeft in het derde kwartaal weer winst geboekt dankzij sterke resultaten bij het bankieren voor particulieren en de divisie vermogensbeheer. 

Daarmee werd een stevige winstdaling bij de investeringstak, veroorzaakt door de Europese schuldencrisis, deels gecompenseerd. Dat maakte Deutsche Bank dinsdag bekend.

De winst voor belasting in het derde kwartaal kwam uit op 942 miljoen euro vergeleken met een verlies van 1,05 miljard euro in dezelfde periode vorig jaar. Dat was boven de verwachtingen van analisten.

Beroering

Toch maakt Josef Ackermann, bestuursvoorzitter van het bankconcern, zich zorgen over de gang van zaken. De combinatie van de schuldencrisis, de beroering op de effectenmarkten en de vrees voor een wereldwijde groeivertraging heeft volgens hem het slechtste economische klimaat gecreëerd sinds het ineenstorten van Lehman Brothers in 2008.

De topman waarschuwde vorige maand al voor een teleurstellend derde kwartaal. De doelstelling van een winst voor belastingen van 10 miljard euro voor dit jaar moest het concern loslaten wegens het negatieve effect van de schuldencrisis op de mondiale markten.

Ook kondigde Ackermann aan dat er 500 banen worden geschrapt.