Mattel neemt Hit Entertainment over

EL SEGUNDO - Naast kaskrakers als Barbie, Hot Wheels en Cars komen ook Bob de Bouwer en Thomas de Stoomlocomotief in handen van de Amerikaanse speelgoedgigant Mattel. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt.

Mattel neemt Hit Entertainment over, het bedrijf dat de rechten bezit op de twee van oorsprong Britse kinderhelden. De Amerikaanse firma betaalt daarvoor 680 miljoen dollar (491 miljoen euro) aan de huidige eigenaren, een consortium van investeerders onder aanvoering van Apax Partners.

Hit Entertainment is een van 's werelds grootste producenten van televisievermaak voor peuters. Het heeft ook de rechten op figuurtjes als Angelina Ballerina, Brandweerman Sam, Barney de Dinosaurus en Pingu in zijn portefeuille.

De overname borduurt deels voort op bestaande overeenkomsten tussen de twee bedrijven. Mattel maakt al onder licentie speelgoed dat gebaseerd is op Thomas de Stoomlocomotief. Het wil die activiteiten verder uitbouwen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie