AMSTERDAM - Online beleggersbank Binckbank heeft in het derde kwartaal een tik gekregen van de toegenomen onrust op de aandelenmarkten. 

Zowel de nettowinst als de omzet gingen omhoog, maar lagen wel onder de verwachting van analisten. Binckbank zegt door de toegenomen onrust geen concrete verwachtingen voor de toekomst te kunnen geven.

De gecorrigeerde nettowinst steeg in de afgelopen drie maanden tot 18,5 miljoen euro, van ruim 17,3 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Analisten hadden hier een bedrag van 18,7 miljoen verwacht.

De nettowinst toe te schrijven aan de aandeelhouders van de bank ging omhoog van 9,6 miljoen euro in 2010 tot 10,8 miljoen euro in het afgelopen kwartaal. De totale inkomsten uit operationele activiteiten (omzet) gingen met 9 procent omhoog tot 47,1 miljoen euro, tegen een verwachting van 47,9 miljoen euro.

Klanten

BinckBank kreeg er een fors aantal klanten bij. Het aantal rekeningen steeg met 24 procent tot 518.308. Ook het aantal transacties ging omhoog naar 2,7 miljoen euro, 38 procent meer dan in het tweede kwartaal van dit jaar. Volgens de bank is dit een reactie op de gedaalde aandelenkoersen en de hoge volatiliteit.

Alex Vermogensbeheer, dat eveneens onder BinckBank valt, heeft in het derde kwartaal de portefeuilles van zijn meest vermogende klanten flink afgebouwd met het oog op de koersdalingen van de afgelopen tijd.

Voor de grote koersdalingen in augustus werd verreweg het grootste deel van het vermogen van de klanten in contanten aangehouden op de spaarrekening, laat BinckBank weten.