PARIJS - De op en top Britse warenhuisketen Marks and Spencer gaat opnieuw een poging doen het hart van de Franse consument voor zich te winnen. Het bedrijf heeft in Frankrijk een webwinkel geopend, zo maakte het dinsdag bekend.

Marks and Spencer sloot 10 jaar geleden al zijn winkels op het vasteland van Europa en legde zich volledig toe op de thuismarkt. In Frankrijk ging dat ten koste van 1700 banen. De laatste tijd denkt het bedrijf weer voorzichtig aan internationale uitbreiding.

De webwinkel in Frankrijk is daarvan het eerste gevolg. Het is de bedoeling dat later dit jaar een stenen winkel de deuren opent op de Champs-Élysées in Parijs. Later moeten meer vestigingen volgen in andere Franse steden.

Britse media berichtten eerder dit jaar dat Marks and Spencer, dat sinds vorig jaar geleid wordt door de Nederlander Marc Bolland, ook nadenkt over een terugkeer in ons land. Het bedrijf deed dat echter af als ''speculaties''. Het had in de jaren '90 al vestigingen in Den Haag en Amsterdam.