AMSTERDAM - heeft voor in totaal meer dan $55 miljoen aan nieuwe orders verworven en is nieuwe betalingsvoorwaarden overeengekomen voor het schip de Vanguard.

Het zeetransportbedrijf meldt woensdag onder meer een contract te hebben gewonnen voor het vervoer van het Bigfoot-platform voor Daewoo en Chevron van Zuid-Korea naar de Golf van Mexico.

Dockwise transporteert en installeert grote installaties voor de olie- en gassector, zoals booreilanden en productieplatformen. Het concern heeft een marktaandeel van honderd procent voor groot zeetransport en een aandeel van vijftig procent in het middensegment.

De nieuwe orders zorgen voor een uitbreiding van het orderboek met 20 miljoen dollar aan uit te voeren werk in 2011 en voor 35 miljoen dollar in 2012 en daarna, aldus de onderneming.

Daarnaast zijn de betalingsvoorwaarden voor het nieuwe vlaggenschip 'Dockwise Vanguard' aangepast en verbeterd. Deze ontwikkelingen zorgen voor een "wezenlijke verbetering" van de kasstroom en het werkkapitaal in 2011 en 2012, meldt Dockwise.

Dockwise maakte eerder al bekend dat er in het tweede kwartaal een 39 procent lagere nettowinst werd geboekt ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dit werd veroorzaakt door de voortdurende moeilijke economische omstandigheden, waarbij sprake is van aanhoudende prijs- en volumedruk.