AMSTERDAM - ING heeft voor de tweede keer dit jaar besloten om geen extra geld beschikbaar te stellen voor een verhoging van de pensioenuitkeringen. Een woordvoerster van de bank bevestigde berichtgeving hierover in Het Financieele Dagblad van dinsdag.

ING heeft ''zwaarwegende redenen'' om te besluiten niet tot financiering over te gaan, schreef ING aan het bestuur van de Stichting Pensioenfonds ING.

De bank moet nog een deel van de staatssteun terugbetalen en de bank heeft te maken met verscherpte kapitaaleisen en onzekerheid op de financiële markten.

Verhogen

De bank zou per 1 september de uitkering van een deel van de pensioengerechtigden moeten verhogen met de cao-loonstijging van 1 procent. ''ING realiseert zich dat deze beslissing uw pensioengerechtigden raakt in hun belangen en wij begrijpen dat dit een vervelende boodschap is'', aldus ING in de brief.

In januari besloot de bank geen middelen beschikbaar te stellen voor een aanpassing van de pensioenen aan de prijsindex.

ING werd eerder dit jaar door de rechter in het gelijk gesteld om geen middelen beschikbaar te stellen. Het pensioenbestuur had de zaak aangespannen.