AMSTERDAM - Ondanks dat de verkoop van Spyker door Swedish Automobile door de malaise bij Saab voorlopig is opgeschort, blijft het Engelse CPP geïnteresseerd in de aankoop van het merk.

Swedish Automobile, voorheen Spyker, had vergevorderde plannen om Spyker van de hand te doen aan het Engelse CPP, een bedrijf van Vladimir Antonov.

Ondanks dat de verkoop voorlopig is opgeschort, meldt CPP (Coventry Prototype Panels) dat ze zeker nog interesse hebben in het merk.

“We begrijpen de problemen bij Swedish Automobile en zijn geduldig”, meldt het bedrijf.

Productiefaciliteit

Spyker is sinds november 2010 klant bij CPP, die de auto’s voor het merk assembleert in Coventry. “Als de deal eenmaal wordt gesloten, kunnen we binnen enkele dagen de gehele productie overhevelen.”

CPP meldt tevens dat de productiefaciliteit verhuist naar Browns Lane in Coventry. Dat is een klinkende naam in Jaguar-kringen. Tot een paar jaar geleden werden de modellen van dat merk ook in een fabriek op een plek in Browns Lane gemaakt.

Die faciliteit heeft inmiddels plaatsgemaakt voor nieuwbouwwoningen. Op het moment produceert CPP zijn auto’s, showauto's prototypes en onderdelen voor 'low volume'-merken op vijf verschillende plekken in Coventry.

Productieklaar

Eind 2011 wil CPP de aankoop van de nieuwe productiefaciliteit rond hebben, waarna er enige miljoenen in worden geïnvesteerd om de plek productieklaar te krijgen. "In twee tot vier jaar moet de nieuwe faciliteit dan in bedrijf gaan." Overigens zal CPP zich bezighouden met productie in zeer kleine volumes. 

Spyker is sinds november 2010 klant bij CPP, die de auto’s voor het merk assembleert in Coventry. “Als de deal eenmaal wordt gesloten, kunnen we binnen enkele dagen de gehele productie overhevelen.”

Bowler

Onlangs werd Antonov ook eigenaar van het terreinautomerk Bowler en werd er een overeenkomst gesloten met Zagato. Verder zijn er nog steeds plannen om de Spyker Peking-to-Paris eindelijk eens in productie te nemen.

De productie van de rallyauto's van Bowler blijft overigens op de oude plek in Derbyshire. De eerste straatauto van het merk moet wel uit Coventry komen. Bij CPP worden bijvoorbeeld ook de Aston Martin V12 Zagato en de One-77 gebouwd.