AMSTERDAM  - Het nettoverlies van softwareconcern Nedsense Enterprises is in het eerste halfjaar verdubbeld.

De resultaten zijn negatief beïnvloed doordat de mode- en textielindustrie, waar het bedrijf software voor ontwikkeld, last heeft van de wereldwijde economische en politieke onrust. Dat meldt Nedsense maandag.

Het bedrijf meldt dat het nettoverlies ten opzichte van een jaar eerder is opgelopen tot 1,3 miljoen euro van 658 duizend euro.

De omzet daalde met zeven procent naar 4,17 miljoen euro van 4,49 miljoen euro. Het operationele resultaat nam toe tot 1,20 miljoen euro negatief van 423.000 euro negatief.

De orderportefeuille nam toe met zeven procent naar 2,3 miljoen euro.

Overnames

Het bedrijf meldt financiering rond te hebben voor zijn overnamestrategie. De softwarefabrikant is op zoek naar acquisities om zijn aanwezigheid wereldwijd uit te breiden.

Ook wil het bedrijf distributiekanalen in Europa en de Verenigde Staten verkrijgen voor het programma LOFT, waarmee producten en textiel in de persoonlijke omgeving van een klant kunnen worden gevisualiseerd.

"We zijn getuige van een fragiel omzetherstel in de traditioneel sterke textiel landen zoals de VS, Egypte, Italië en Portugal, terwijl de opkomende regio's, waaronder Zuid-Amerika en China, een aanhoudende groei lieten zien in de eerste helft van 2011.

In de tweede helft van het jaar zullen we volledig focussen op de uitvoering van onze groeistrategie", zegt CEO Pieter Aarts in het begeleidend persbericht.