NEW YORK - De handel op de effectenbeurzen van Wall Street gaat maandag, ondanks de tropische storm die zondag over New York trok, op normale wijze van start.

Dat maakten de beursbedrijven NYSE Euronext en Nasdaq zondag bekend na overleg met toezichthouder SEC. Ook de obligatiemarkten zullen maandag normaal functioneren.

De handelsvolumes liggen naar verwachting wel laag. Door de verstoring van het openbaar vervoer in New York zullen veel mensen die betrokken zijn bij de beurshandel niet in staat zijn hun werk te bereiken.

Het belangrijke handelshuis Knight Capital en de grote bank Citigroup gaven zondag aan klaar te zijn om de handel te hervatten. Bank of America hield een slag om de arm. ''Het vervoer is het grote vraagteken'', aldus een woordvoerster.

Computergestuurd

Het grootste deel van de beurshandel verloopt computergestuurd, vanuit datacentra buiten het centrum van New York. Die elektronische handel kan naar verwachting maandag normaal plaatsvinden.

Op de beursvloer van NYSE Euronext werken momenteel nog ongeveer 1000 mensen. De aanwezigheid van circa de helft daarvan is nodig om de handel er goed te laten verlopen, schatte het beursbedrijf zondag. De vloermedewerkers spelen vooral een belangrijke rol bij het verwerken van grote aantallen orders bij aanvang en vlak voor het slot van de handel.