DEN HAAG - Verzekeraar Aegon verkoopt zijn Britse bedrijfsonderdeel Guardian aan de Europese durfinvesteerder Cinven. Dat maakte Aegon dinsdag bekend. Het bedrijf wil zich meer op zijn kernactiviteiten richten.

Guardian beheert ruim 300.000 levensverzekeringspolissen in Groot-Brittannië. Cinven betaalt 275 miljoen pond (312 miljoen euro) voor de levensverzekeraar, die overigens al sinds 2001 geen nieuwe polissen heeft verkocht.

"We zijn tot de conclusie gekomen dat het beheren van het gesloten boek van Guardian niet langer past bij onze strategische doelstellingen'', aldus financieel topman van Aegon, Jan Nooitgedagt. ''Maar we blijven ons richten op Groot-Brittannië.''

Boekwaarde

De boekwaarde van Guardian bedroeg eind juni 2011 271 miljoen pond en het onderliggend resultaat voor belastingen over 2010 was 23 miljoen pond. Cinven zal het beheer van de bezittingen van Guardian, die 7,4 miljard pond bedragen, voortzetten. Het merendeel van de 170 medewerkers van Guardian zal in dienst komen van de durfinvesteerder.

Naar verwachting zal de verkoop in het vierde kwartaal van dit jaar, na goedkeuring door de toezichthouder, worden afgerond.