AMSTERDAM - De opdracht die Ballast Nedam dacht binnengehaald te hebben voor het ontwerp en de bouw van de Carolinabrug over de Surinamerivier is ingetrokken. De opdracht had een waarde van 32 miljoen euro. Dat werd maandag bekend.

Het ministerie van openbare werken van Suriname meldt dat er onrust is ontstaan over de hoogte van de bouwsom, waarover in het Surinaamse parlement tijdens de laatst gehouden begrotingsbehandelingen vragen zijn gesteld.

'Ter verdere bevordering en stimulering van het transparante beleid welke de regering Bouterse/Ameerali voorstaat' is daarom besloten het contract met Ballast Nedam te beëindigen en een internationale tenderprocedure uit te schrijven, aldus het ministerie op haar website.

Consequenties

Met Ballast Nedam wordt contact gezocht voor een 'voor beide partijen correcte afwikkeling' van het contract. Een woordvoerder van het ministerie meldt desgevraagd dat het nog niet bekend is welke financiële consequenties het opzeggen van het contract heeft.

Ballast Nedam, dat de opdracht op 11 juli van dit jaar aankondigde, zegt eveneens nog niets over de financiële afwikkeling te kunnen zeggen. Ook op de vraag of het bedrijf zal meedingen naar de openbare aanbesteding wil een woordvoerder niet vooruitlopen.