MUMBAI - De Indiase Tata Steel Group, de moedermaatschappij van het staalbedrijf in IJmuiden, heeft in het eerste kwartaal van dit boekjaar, dat op 30 juni eindigde, een nettowinst gemaakt van 5,347 miljard rupees (827 miljoen euro).

Dat is bijna drie keer zo veel als een jaar eerder (1,825 miljard rupees).

De omzet steeg met 21,4 procent tot 5,2 miljard euro, maar de hoeveelheid geleverd staal nam met slechts 3 procent toe tot 6,1 miljoen ton. Het bedrijf voorziet een verdere consolidatie van de winst van de afgelopen kwartalen, hoewel de gestegen grondstofprijzen Tata Steel zorgen blijven baren.

Europa

De Europese activiteiten van Tata Steel presteerden zeer solide. Het bedrijfsresultaat was 41 procent hoger op 300 miljoen euro. Topman Karl-Ulrich Köhler van Tata Steel Europe sprak van een ''bemoedigend resultaat in de maanden april en juni, ondanks een zwakkere Europese staalmarkt, die een neerwaarts effect had op de hoeveelheid geleverd staal''.

Het verkochte volume van 3,5 miljoen ton staal van de Europese divisie was 2,2 procent lager dan in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet kwam wel hoger uit op 3,2 miljard euro, een stijging van ruim 20 procent, vooral door hogere gemiddelde opbrengsten.