FRANKFURT - Reis- en scheepvaartonderneming TUI AG, moederbedrijf van onder andere TUI Travel, denkt niet langer dat de verdiensten dit jaar hoger uitkomen dan vorig jaar het geval was. 

Het bedrijf heeft last van de onrust in de Arabische landen en de resultaten van de scheepvaartactiviteiten vallen tegen.

In Nederland is TUI actief via TUI Nederland, in de scheepvaart is het geen onbekende als deeleigenaar van rederij Hapag-Lloyd.

Over het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar kwam de omzet uit op 4,39 miljard euro en het bedrijfsresultaat op 96,2 miljoen euro.

Arabische onrust

TUI verwacht nu dat de winst voor het hele jaar in lijn zal zijn met die van vorig jaar, waar eerder nog werd uitgegaan van een verbetering. ''De inkomsten profiteerden van het feit dat meer mensen een vakantie boekten, voor betere gemiddelde prijzen. Maar aan de andere kant hadden we veel meer last van de onrust in de Arabische landen dan eerder voorzien'', aldus TUI.

De toeristische poot heeft verreweg het meeste gewicht in de omzet, behalve TUI Travel hangen daar ook de hotel- en cruiseactiviteiten onder.