BRUSSEL - De Belgische supermarktketen Delhaize heeft in het tweede kwartaal van dit jaar met haar activiteiten in Griekenland een omzetgroei geboekt. Dit blijkt uit de tweedekwartaalcijfers die het bedrijf vrijdag bekendmaakte.

Delhaize zag zijn operationele winst in Zuidoost-Europa en Azië, waar Griekenland onder valt, het afgelopen kwartaal met 27 procent stijgen. Het door economische rampspoed getroffen land nam daarvan het leeuwendeel voor zijn rekening.

Volgens een woordvoerder dankt het supermarktconcern het succes in Griekenland aan de consequente uitvoer van zijn strategie.

''Die is gericht op concurrentie op prijs. We zijn op dit moment prijsleider in Griekenland. Onze supermarktketen Alfa Beta is met een groeiend marktaandeel van 20 procent nu de tweede supermarkt van Griekenland.''

Verwachting

Delhaize Groep boekte in het tweede kwartaal een operationele winst van 209 miljoen euro, een daling van 8 procent ten opzichte van een jaar eerder. De omzet daalde met 4 procent naar 5,1 miljard euro.

Delhaize verwacht voor de tweede helft van dit jaar een stijging van de omzet en de winst, maar maakte daarover verder geen details bekend.