AMSTERDAM - Automatiseerder Logica heeft in de eerste helft van dit jaar 15 procent meer nieuwe orders binnengehaald dan een jaar eerder. De omzet groeide in dezelfde periode met 5 procent tot 2 miljard pond sterling (2,3 miljard euro). Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend.

Logica sloot afgelopen halfjaar onder meer grote contracten met Ahold en Shell. Het orderboek groeide daardoor tot de recordomvang van 2,8 miljard pond, stelde topman Andy Green.

Het Britse bedrijf, met beursnotering in Amsterdam, verzorgt de komende 9 jaar alle diensten op het gebied van personeelsadministratie voor Ahold. De opdracht heeft een waarde van 70 miljoen euro en is daarmee de grootste outsourcingopdracht uit het bestaan van het bedrijf.

Bezuinigingen

De winstgevendheid van Logica stond in de eerste helft van 2011 onder druk. Vooral in Nederland had het bedrijf last van de bezuinigingen bij de overheid. Het bedrijf zag de aangepaste winst ten opzichte van de eerste helft van 2010 met 10 procent dalen tot 113 miljoen pond.

De tegenvallende inkomsten uit de publieke sector overschaduwden in de Benelux de groei in de commerciële sector. Volgens Green duurt het nog wel even voor die trend wordt omgebogen.

''Uiteindelijk zijn bezuinigingen niet slecht voor IT-bedrijven'', stelde hij. ''Wij helpen juist om werk efficiënter te maken. Maar het duurt vaak 6 tot 9 maanden voordat de transitie tussen bezuinigingen en de aanleg van nieuwe systemen wordt voltooid.''